חיפוש
  • משק ימיני

במיה שניצל



במיה היא מסוג הירקות שאנשים או שעפים עלייה, או שממש שונאים אותה.

ואנחנו?! אנחנו מטורפים על במיה!

מוקפצת עם שום, גרידת לימון וקצת שמן זית

או מבושלת ברוטב עגבניות.. היא תמיד טעימה!


מביאים לכם מתכון לבמיה שניצל או ׳במיה בציפוי פריך׳

זה אפוי בתנור, טבעוני, מהיר הכנה וטעים כל כך!


מצרכים:

1 חבילת במיה הודית ארוכה וטעימה

1/2 חבילה פירורי לחם / פנקו

שמן זית


לבלילה:

1/3 כוס קמח - אפשר להחליף את הקמח הלבן בכל קמח שאוהבים, זה הולך נפלא עם קמח חומוס!

1/2 כוס מים קרים

מעט שום כתוש

חופן עלי כוסברה קצוצים דק (אם לא אוהבים אפשר גם בלי)

חצי כפית קארי הודי

כפית תיבול ״טוסקנה״

כפית גראם מסאלה

מלח, פלפל



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל200 מעלות


מכינים את הבלילה: מערבבים יחד את כל מרכיבי הבלילה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם

(את התבלינים תרגישו חופשי להחליף לפי טעמכם- הולך מעולה גם עם פפריקה, אורגנו, כמון, שטה גרוס וקצת כורכום)


🌟שוטפים את הבמיה ,קוטמים לה את הקצוות ומייבשים.

🌟טובלים את הבמיה בבלילה

🌟מצפים את הבמיה בפירורי לחם

🌟מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה


לפי שמכניסים לתנור, מזלפים מעט שמן זית על הבמיה

אופים כ10 דק׳ או עד שהציפוי זהוב וקריספי


בתיאבון! 👌🏻


⭐️עוד אופציה היא להכין נאגטס במיה -

לחתוך את הבמיה לקוביות , אז לטבול בבלילה ולצפות בפירורי לחם, זה היה אפילו מוצלח יותר לטעמינו 👌🏻



79 צפיות

צרו קשר

051-5577211

:שעות פתיחה

ימים שני עד חמישי- 09:00-18:00

ימי שישי וערבי חג- 08:00-14:30

משק ימיני

רחוב השדרה 58

מושב צופית

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon