חיפוש
  • משק ימיני

סופגניות זריזות, מלוחות ומפתיעות


כולם כבר אכלו סופגניות מתוקות וטעימות. עם ריבת תות אדומה ואבקת סוכר - קלאסית, יפה וטעימה.

או רק עם אבקת סוכר. עם שוקולד, פיסטוק או ריבת חלב ואין ספק שכולנו שמחים שהגיע כבר חנוכה ואפשר להינות מהם בשם החג 😂


אבל סופגניות מלוחות כבר טעמתם ?

מביאים לכם מתכון לסופגניות מלוחות טעימוווות וקלות להכנה!




המתכון הראשון הוא שילוב טעמים קלאסי - תרד ופטריות..

הסופגניות יוצאות ירוקות מהממות וטעימות כל כך!


מה צריך ?

200 מל שמנת חמוצה

10 גרם סוכר

1 ביצה

1/2 כפית מלח

1 כף וודקה /רום / וויסקי

180 גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 חבילה תרד

1 חבילה פטריות שמפיניון/ שיטאקי /יער

1 בצל סגול קטן

2 ענפי טימין

2 שיני שום

מלח ופלפל, אגוז מוסקט


אופן ההכנה:

1. מפרידים את התרד כך שישארו עלים בלבד.

2.חולטים את התרד במים רותחים עם מעט מלחמסננים היטב את התרד, סוחטים את המים וטוחנים למחית.

3. קוצצים את הבצל, השום והפטריות ומטגנים במעט שמן זית עם ענפי טימין, מלח ופלפל עד הזהבה.

4. מכינים את הבלילה לסופגניות - מערבבים יחד שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, מלח ו וודקה.

5. מוסיפים את מחית התרד ותערובת הבצל והפטריות ומערבבים.

6.מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת, מערבבים בעדינות עד לתערובת אחידה.

7. מטגנים בשמן עמוק: מחממים שמן לכ165 מעלות- או כשמכניסים כף עץ נוצרות בועיות קטנות סביבה (מגטנים על אש נמוכה)

8.בעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים מהבלילה ומטגנים בשמן עמוק כ5 דקות מכל הכיוונים עד שהסופגניות מזהיבות


מגישים עם שמנת חמוצה מתובלת בקצת עירית, או ליד סלט טעים.


בתיאבון ! ❤️





המתכון השני הוא לסופגניות סלק וגבינת כבשים

הן אדומות ומפנקות ובאופן מפתיע - ניתן להגיש אותן גם לצד דבש - יוצא מעולה 😋


אז מה צריך?

200 מ״ל יוגורט (אני אוהבת להשתמש ביוגורט בפאלו, אבל תרגישו חופשי להשתמש באיזה יוגורט שתרצו - רצוי שיהיה סמיך)

1 ביצה

10 גרם סוכר

1/2 כפית מלח

מעט אגוז מוסקט

1 כף וודקה / וויסקי / רום

180 גרם קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 י״ח סלק גדול מבושל (אני השתמשתי בסלק בוואקום)

כ150 גרם גבינת תום כבשים מגורדת

2 ענפי טימין


אופן ההכנה:

1. מכינים את הבלילה לסופגניות - מערבבים יחד שמנת חמוצה, ביצה, סוכר, מלח, אגוז מוסקט טימין ו וודקה.

2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת, מערבבים בעדינות עד לתערובת אחידה.

3. טוחנים את הסלק ומוסיפים לתערובת.

4. מגררים את הגבינה ומוסיפים לתערובת.

5.מטגנים בשמן עמוק: מחממים שמן לכ165 מעלות- או כשמכניסים כף עץ נוצרות בועיות קטנות סביבה

6. בעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים מהבלילה ומטגנים בשמן עמוק כ5דקות מכל הכיוונים עד שהסופגניות מזהיבות.


הצעות לשינויים :

🌟 בסופגניות תרד אפשר לחלוטין להוסיף 100 גרם גבינה מגורדת לבחירתכם - זה יהפוך אותן לעוד יותר טעימות.

🌟 בסופגניות סלק, ניתן להחליף את הגבינה לאיזו גבינה קשה שאוהבים.



0 צפיות

צרו קשר

051-5577211

:שעות פתיחה

ימים שני עד חמישי- 09:00-18:00

ימי שישי וערבי חג- 08:00-14:30

משק ימיני

רחוב השדרה 58

מושב צופית

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon