חיפוש
  • משק ימיני

ספגטי ברוטב עגבניות שרי וכדורי בשר

ספגטי עם רוטב עגבניות וכדורי בשר זאת מנה קלאסית... אם כי היא לא איטלקיה אותנטית ובשום מסעדה באיטליה לא תוכלו למצוא את המנה הזאת.

היא יותר אמריקאית-איטלקית והיא טעימה כל כך !


אני אוהבת לשדרג את רוטב העגבניות הקלאסי ולהכין אותו עם עגבניות שרי..




אז מה צריך?


1 חבילה ספגטי


לכדורי הבשר האיטלקיים:

1/2 ק״ג בשר טחון

2 כפות פירורי לחם

1 שן שום כתושה

1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1/4 חבילה בזיליקום קצוץ

1 כפית אורגנו יבש/טרי קצוץ דק

מלח, פלפל


לציפוי הכדורים: מעט קמח


לרוטב העגבניות שרי:

1 ק״ג עגבניות שרי בלינדה

1 כפית סוכר

6 שיני שום קצוצות (לאוהבי שום ניתן להוסיף גם יותר)

1/4 חבילה פטרוזיליה

1/4 חבילה בזיליקום

5 ענפי טימין

1 כף אורגנו יבש / טרי

2 כוסות מים

מלח, פלפל



אופן ההכנה :

כדורי הבשר האיטלקיים:

1.מערבבים ביחד את כל המרכיבים ולשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה.

2.נותנים לה לנוח במקרר עד שהרוטב מוכן.


לרוטב העגבניות שרי:

1.בסיר, מטגנים את השום הקצוץ במעט שמן זית

2.מוסיפים את העגבניות שרי ומערבבים היטב .

3. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר

מבשלים כ10 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט.

4. מוסיפים את הפטרוזיליה, הטימין (עדיף בלי הגבעולים) והאורגנו.

5. מוסיפים את המים ומבשלים את הרוטב כ10 דקות נוספות.

6. אם אתם אוהבים רוטב חלק - טוחנים היטב את הרוטב עם בלנדר מוט.

7. מוסיפים 1/2 מכמות הבזיליקום ומערבבים.


חוזרים לכדורי הבשר-

1. יוצרים כדורים קטנים, מצפים אותם במעט קמח ומטגנים עד שהם זהובים מכל הצדדים.

2. מוסיפים את הכדורים לרוטב העגבניות ומבשלים עוד כ30 דקות עד שהבשר מבושל היטב.

3. לסיום מוסיפים את הבזיליקום שנותר.


מכינים פסטה לפי ההוראות על הקופסא, מערבבים עם הרוטב ומגישים.


בתיאבון !





149 צפיות

צרו קשר

051-5577211

:שעות פתיחה

ימים שני עד חמישי- 09:00-18:00

ימי שישי וערבי חג- 08:00-14:30

משק ימיני

רחוב השדרה 58

מושב צופית

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon