חיפוש
  • משק ימיני

קציצות אפויות של כרובית וגבינות



רכיבים:

1 כרובית גדולה

1 ריקוטה די בופאלה

1 צפתית עיזים משק הירש

1 דישונית (אנחנו בחרנו דישונית בתוספת בצל ירוק אבל אפשר בכל טעם שאוהבים)

200 גרם מוצרלה מגורדת

200 גרם גבינה לבנה

1 ביצה

2 כפות קוואקר

2 שיני שום כתושות או קצוצות דק

מעט פטרוזיליה קצוצה

מעט עלי בזיליקום קצוצים

מעט אורגנו יבש/טרי

מלח ופלפל

פירורי לחם

מעט שמן זית



אופן ההכנה:

1. שוטפים את הכרובית היטב ומפרידים לפרחים בודדים.

2. מבשלים את הכרובית כ10 דקות במים רותחים עם מעט מלח עד שהיא מתרככת אך עדיין שומרת על הצורה שלה.

3. מסננים את הכרובית מהמים ומצננים אותה בטמפ׳ החדר עד שהיא מגיעה לטמפ׳ שניתן לגעת בה . (פושרת, לא חמה מדי)

4. מועכים מעט את הכרובית ומסננים היטב את המים.

5. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב

6. מוסיפים את הביצה והקוואקר ומערבבים היטב

7. מוסיפים את התבלינים- מלח, פלפל, שום , פטרוזיליה, בזיליקום ואורגנו.

8. עם כף קפיצית (של גלידה) מעט רטובה יוצרים כדורים מהבלילה ומעבירים לתוך פירורי הלחם

9. מצפים את הקציצות בפירורי לחם משני הכיוונים ומניחים על נייר אפייה

10. מזלפים מעט שמן זית

11. אופים ב180 מעלות כ15 דקות עד שהקציצות מזהיבות


בתיאבון!!




** אפשר להכין את הקציצות עם כל ירק שאוהבים או עם שילוב של כמה ירקות

כמו: ברוקולי, בטטה, תפו״א+בצל+פטריות , אפונה זוקיני ועוד...


** במקום המוצרלה ניתן להשתמש בכל גבינה קשה שאוהבים כמו: מנצ׳גו, פקורינו, קשקבל, גאודה או גבינה צהובה


** הבלילה יוצאת רכה וזה בסדר, בגלל זה מכינים את הקציצות עם כף.


** ניתן גם להעביר את הבלילה לתבנית, לפזר מעל מעט פירורי לחם ולאכול כפשטידה.




0 צפיות

צרו קשר

051-5577211

:שעות פתיחה

ימים שני עד חמישי- 09:00-18:00

ימי שישי וערבי חג- 08:00-14:30

משק ימיני

רחוב השדרה 58

מושב צופית

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon